• Waardecreatie

  • Veranderkunde

    Gebruik de managementinnovatie
  • Sociale innovatie

    Gebruik de managementinnovatie
  • Veerkracht

  • Werkdrukbalans

    Geef ruimte
http://maartendewinter.nl/uploads/images/leden/werkdrukbalanscirkel2.gif_1_1.jpg

Meetbare werkdrukbalans

Afgelopen zomer (2018) heb ik met steun uit de Beroepsvereniging voor Arbeids en organisatiedeskundigen (BA&O) gewerkt aan de beschrijving van het relatief onbekende Arboproces 'Meetbare werkdrukbalans'. Hiermee wordt werkdrukbeleving concreet onderbouwd, bespreekbaar en oplosbaar gemaakt.

“De kwaliteit van mijn werk is hoger én ik ben beter in balans.”

Deze interdisciplinaire interventie kunnen Arbo professionals via een HBO geaccrediteerd 'action learning' opleidingsprogramma leren en in de eigen of klantorganisatie implementeren. Er zijn (geaccrediteerde) opleidingen  voor HR/Arbo (beleid)adviseurs en werkdrukbalans coaches beschikbaar. Het proces versterkt preventie, de waardecreatie van de organisatie én de loopbaan van betrokken professionals. Hieronder vind je een korte introductie, quotes van klanten en de link naar het artikel in het Tijdschrift voor Toegepaste Arbowetenschappen.

“De grootste eye-opener was mijn werkdrukillusie te herkennen.”

Waarom meetbare werkdrukbalans?

Veel ondernemers zoeken naar mogelijkheden om werkdruk uit de individuele subjectieve hoek te halen en vanuit een organisatiecontext te voorkomen en op te lossen. Dan is meetbaarheid behulpzaam.

“Met gereedschap dat werkdrukbeleving naar feiten brengt, kun je oplossingsgerichte stappen zetten.”

Voor wie is de interventie geschikt?

De interventie Meetbare werkdrukbalans is geschikt voor mensen die hun eigen agenda beheren en voor organisaties die meer aandacht, anticipatie en reflectie willen ontwikkelen.

“Ik dacht dat werkdruk een gegeven was. Ik heb mijn vrijheid terug!”

Hoe werkt het?

Het aangrijpingspunt is piekdruk en -duur. De methode wordt ondersteund met een kennismakingsworkshop, een business case, wetenschappelijk gevalideerde werkdrukmetingen en een werkdrukbalanstool. Een link naar de het artikel vind je hier.

“Piekdruk is een onderschat managementissue (manager)”


arbeidshygiene.nl/-uploads/files/insite/tta-2018-03-opinierend-de-winter.pdf
LinkedinMaarten de Winter

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief

 

Creative Commons-Licentie